Mysore style-ledd klass

Ledd klass(alla nivåer):

På denna "räknar" läraren enligt vinyasa systemet på sanskrit och som elev är det bara att följa instruktionerna.Vi flödar genom hela klassen. För tillfället inga "hands on" pga rådande situation.


Mysore(alla nivåer):

Lugn practice i egot tempo-det traditionella sättet att praktisera Ashtanga yoga på det sätt det undervisas i Mysore Indien.På denna klass utvecklar du din egen practice.I en mysoreklass praktiserar du tillsammans med yogautövare som är på olika nivåer. När klassen börjar shantar vi öppningsmantrat tillsammans därefter praktiserar du så långt fram i serien du har lärt dig.Läraren ger dig instruktioner och hjälp individuellt, både med andning,teknik,vilken följd övningar kommer i mm. Du får tilldelat nya positioner när du behärskar de föregående.Du behöver inte ha kommit långt i serien för att vara med på denna klass.Det räcker med att du är nyfiken på att lära ashtanga yoga och det är lov att fråga och be om hjälp. Läraren och eleven bygger en tillit till varandra på ett mer individuellt sätt än vad som är möjligt på en ledd klass.

Practice and all is coming-Sri K Pattabhi Jois

Namnet kommer från byn Mysore i Indien där Sri K Pattabhi Jois (Guruji) drev sitt Ashtanga Yoga Research Institute. Hans barnbarn Sharat och dotter Saraswathi driver det idag.Namnet kommer fra byen Mysore i India hvor Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) drev sitt Ashtanga Yoga Research Institute.

I dagsläget har vi Mysore på söndagar start 17.30. Vid behov sätter vi in fler klasser

Har du någon skada berätta det för läraren innan klassen. Är du ny säger du också till så att du får lite extra hjälp i starten.


Vi ses på mattan!